Este reședința și cel mai mare oraș al județului Argeș, România. Orașul are renumele de “Orașul Lalelelor”, aici fiind găzduit anual un important festival, Simfonia Lalelelor.

Municipiul Pitești este situat în partea central-sudică a României, între Carpații Meridionali și Dunăre, în nord-vestul regiunii informale Muntenia. Orașul se află la confluența râului Argeș cu Râul Doamnei, în punctul de intersecție al paralelei de 44°51’30” latitudine nordică cu meridianul de 24°52′ longitudine estică.

Fântâna muzicală este unul din obiectivele turistice importante ale orașului Pitești.
În municipiul Piteşti există o varietate de obiective turistice. De la muzee și biserici vechi, până la grădina zoologică și celebrul parc natural Trivale, toate fac ca orașul Pitești să fie o destinație interesantă pentru câteva zile de vacanță.

Parcul Trivale este cel mai mare parc din țară, fiind considerat unul dintre simbolurile municipiului Pitești. Acesta se află la doar cinci minute de mers pe jos de centrul orașului.

Memorialul Închisoarea Piteşti este un muzeu amenajat în interiorul fostului penitenciar Pitești, care a funcționat între anii 1941 – 1977. Muzeul a fost deschis în 2014 și găzduiește expoziții, evenimente culturale și programe educaționale pe teme legate de detenția politică anticomunistă.

Grădina Zoologică din Pitești a fost înființată în anul 1950, pe o suprafață de 12 hectare. La grădina zoologică din Pitești, publicul poate admira aproape 1.800 de animale, păsări și pești din 45 de specii.