Pasul sau Trecatoarea Ciumarna din Obcina Mare de pe DN17a, este cunoscut local ca si Pasul Palma, datorita faptului ca aici se regaseste Monumentul Drumarilor, monument in forma de palma gigant ridicat pe trecatoare la cota 1100 metri. Monumentul a fost construit in cinstea muncitorilor care au terminat la timp soseaua peste Muntele Obcina Mare. Este un monument înalt de aproape 7 metri, reprezentând o mână îndreptată spre înălțimile văzduhului.

Monumentul Palma a fost construit în anul 1968 de către muncitorii şantierului Suceava al Întreprinderii de construcţii pentru transporturi (ICT) din Iaşi. Povestea monumentului începe însă în anul 1949, când s-a demarat construcţia drumului naţional 17A, şosea ce face legătura între localităţile Sadova – Suceviţa – Rădăuţi şi care totodată traversează Obcina Feredeului şi Obcina Mare.

În inima Bucovinei, în vârf de munte, la sfârşitul anilor 60’ şi-a făcut apariţia pe Obcina Mare, la o altitudine de peste 1.000 de metri, un monument mai deosebit, care reprezintă o mână îndreptată spre cer. Acesta se află în pasul Ciumârna, între Ciumârna şi Suceviţa, pe drumul naţional ce leagă localităţile Sadova şi Rădăuţi, din judeţul Suceava.

Există o legendă care spune că, în anii ’60, două echipe de muncitori au început construcţia şoselei din cele două direcţii. După opt ani de muncă grea, drumarii au terminat drumul. În locul unde echipele s-au întâlnit, au bătut palma, acolo, s-a construit Monumentul Palma. Este locul cel mai înalt din trecătoare.

Tiroliana de la Palma are o lungime de 1,1 kilometri şi o diferenţă de nivel de 103 de metri. Tiroliana dispune de două sisteme de frânare aduse din Suedia şi Statele Unite ale Americii, iar viteza cu care coboară un om poate ajunge chiar şi la 100 km/h.