Este un părculeț cochet, plin de flori în cele trei anotimpuri fără zăpadă, cu locuri de joacă pentru copii, cu mese pentru table, șah și alte jocuri, cu o zonă specială pentru câini, spațiu amenajat cu aparate pentru sport și chioșcuri cu dulciuri și alte atractii pentru copii. Despre parcul Morarilor putem spune fără greșeală că este o oază de verdeță între multe blocuri. Părcul este plin de flori în cele trei anotimpuri fără zăpadă, sunt prezente locuri de joacă pentru copii, inclusiv acele automate de joacă (trenuleț, mașinuțe,etc), mese pentru table, șah, teren de fotbal, o zonă specială pentru câini, spațiu amenajat cu aparate pentru sport și nelipsitele chioșcuri cu dulciuri. 

Dacă nu mă înșel accesul cu bicicleta este interzis în parcul Morarilor, în schimb puteți să vă plimbați sau alerga în voie pe aleiile parcului, deoarece nu sunt câini fără stăpân. Din parcul Morarilor nu lipsesc bancuțele și este dotat cu toalete publice (acel model din plastic) plus o fântână cu apă potabilă dintr-un puț de la 208 m adâncime. Fântâna cu numele “Sfântul Nicolae”, funcționează doar în sezonul cald. Aproximativ în centrul parcului se află Lacul Morarilor, străbătut de un pod acoperit cu piatră cubică, iar pe marginea lui au fost montate niște luminițe colorate (dar nu știu dacă se aprind chiar în fiecare seară, sau doar în weekend). 

”Parcul Morarilor intră în reabilitare. Se vor schimba multe în acest loc, dar vom intra pe secțiuni astfel încât deranjul să fie cât mai mic pentru cei care își petrec timpul liber aici. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă și pentru fiecare am pregătit îmbunătățiri semnificative”, a anunțat edilul.