Sinaia deține în prezent cel mai complex și complet domeniu schiabil din țară. Cel mai mare avantaj al stațiunii rămâne diferența de nivel, Sinaia fiind singura stațiune de iarnă din România care are pârtii dispuse pe aproape 1000 de metri altitudine, începând cu Pârtia Nouă, a cărei sosire se află la stația de pornire a Gondolei și terminând cu pârtiile de altitudine din Valea Soarelui și Valea Dorului. Astfel, la Cota 2000, zăpada se menține mai mult timp datorită temperaturilor scăzute din golul alpin. Practic, Sinaia este stațiunea cu cea mai mare durată a sezonului de iarnă. 

Cabana Miorița este situata pe Platoul Bucegilor la altitudinea de 1960 metri, la mică distanță de stația Cota 2000 a telecabinei care pleacă din Sinaia. Se pare că aceasta ar fi fost proprietatea politicianului social-democrat Sebastian Ghiță și tocmai problemele acestuia cu legea au dus la situația în care acest loc frumos zace astăzi în paragină.  

Fosta Cabană Vârful cu Dor
Este doar o ruină rămasă după ce edificiul a fost cuprins de un incendiu năprasnic în vremurile dinaintea revoluției din 1989.