Calatoria noastra porneste din Gara Bucuresti nord de unde vom pornii spre un weekend relaxant fara graba si plin de locuri frumoase plus o cazare absolut superba pe care o recomand cu mare drag dar vorba proverbului “vorba lunga saracia omului” zic sa pornim : ATENTIUNE FERITI LINIA :p 

Ne cazam la Casa Maia din busteni ( o gasiti pe Booking ) se afla pe Strada Eroul Moldoveanu 7 , gazduieste din ce am inteles de la proprietari in jur de 24 de persoane , dispune de gratar pentru cei pofticiosi si de ciubar pentru ca relaxarea sa fie completa plus cele obisnuite gen wifi . este in apropierea partiei Kalinderu la aproximativ 1 km si ca sa va conving si mai mult aveti aici si o priveliste absolut superba priviti imaginea 🙂 ce mie personal mi-a taiat rasuflarea 

Continuam ziua de sambata cu Castelul Cantacuzino despre care putem spune foarte multe lucruri cum ar fi ca : 

Este construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp. este unul dintre cele mai importante obiective turistice din această zonă asa ca hai sa descoperim povestea lui .

Ansamblul castelului este format din 4 corpuri. Pavilionul central este construit dintr-o fundație de beton, pereți de piatră cioplită și acoperiș din țiglă. Pavilionul de serviciu are parter și etaj. Vila administrativă are un singur nivel. Al patrulea corp îl reprezintă capela. În perioada în care clădirea a servit ca sanatoriu, pereții au fost vopsiți uniform. După retrocedare, a început un proces de restaurare a picturilor originale. 

Principalele atracții din Castelul Cantacuzino

 • Intrarea principală
 • Curtea Interioară
 • Grota
 • Havuzurile
 • Turnul de Vânătoare
 • Placa Fundamentală
 • Scara de marmură
 • Salonul Principal
 • Salonul de onoare
 • Scara interioară din lemn
 • Logia 

Exteriorul este bogat ornamentat, stilul construcţiei amintind de stilul neo-românesc datorită logiei cât şi foişorului care servea la urmărirea vânatului, de tip culă, dar şi de cel brâncovenesc. Coloanele amintesc de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, iar gabaritul castelului permite comparaţia cu Palatul patriarhal, complexul Peleş din Sinaia şi cel de la Cotroceni. Atât curtea castelului cât şi exteriorul său sunt pavate şi placate cu piatră din zonă. Este un loc splendid pentru o mica sedinta foto si va las aici cateva din pozele realizate 

Tot aici am descoperit ca avem 2 posibilitati din care una daca aveti si putin noroc , prima posibilitate sigura este un mic tractoras pe care il gasiti fie in fata primariei fie la gara ce va duce si la Castelul Cantacuzino si la Gura diham ( unde mergem imediat 😀 ) si a 2 a posibilitate pe care am ales-o eu si anume o caleasca unde plimbarea pana la castel a fost 5 lei cu un calut super energic si mai exista desigur si varianta “hard core” pentru unii si anume mersul pe jos , nu este mult de mers . detalii despre tractoras mai jos .

 

Tragem obloanele si ne trezim admirand Crucea caraiman servind cafeaua de dimineata pentru mai multa energie iar ca sa fim energici de dimineata dupa cafea ce poate fi mai bun decat un masaj facut vis a vis la Casa Magica unde gasim si un SPA . 

Gata cu rasfatul si pornim la drum spre Gura diham loc de lansare pentru mai multe drumetii printre cele mai cunoscute fiind Cabana diham si Poiana izvoarelor  dar sa povestim un pic despre obiectivul nostru : 

Cabana Gura Diham a fost construita in anul 1910, initial aici functionand un han. La acea vreme cabana era amplasata la o distanta foarte mica de granita cu Austro-Ungaria. Dupa razboi a devenit cabana turistica. In anul 1987 au fost construite 2 corpuri noi, renovate integral in 2006.

Doresc prin aceasta postare sa creez imaginea unui weekend sau de ce nu in viitor a unui circuit propus de mine sau diverse agentii prin care scopul meu principal este sustinerea turismului in Romania si descoperirea unor locuri posibil cunoscute sau nu . 

Trenul IR1636 pleaca din gara Busteni catre Bucuresti Nord , trenul circula fara oprire pana la statia Sinaia 

Calatorie placuta !