Targul de Craciun de la Craiova

În premieră pentru un Târg de Crăciun din România, cel de la Craiova a fost selectat anul acesta între cele mai frumoase din Europa, fiind singurul oraș din România prezent în acest top. Selecția a fost făcută de EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site web dedicat turismului din Europa . Locul 6 în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa este cu atât mai onorant pentru municipiul Craiova, având în vedere că 173.620 de turiști din 163 țări au votat în această perioadă dintre 21 orașe candidate, propuse de European Best Destinations. Între Craiova și Trier din Germania, oraș clasat pe locul 7, este o diferență de peste 8.000 de voturi, iar Budapesta – care a câștigat competiția din acest an, a fost votată de 24.180 de turiști .

Targul de Craciun de la Sibiu

Anul acesta magia Crăciunului revine în Piața Mare, în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie! Vom avea o ediție adaptată noilor condiții de siguranță, astfel încât să ne putem bucura pe deplin de Sărbători . Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piaţa Mare pe toată durata Târgului de Crăciun. De asemenea, patinoarul va fi funcţional încă de la deschidere şi pe întreaga durată a evenimentului. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat în 2007, anul în care Sibiul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană.

Targul de Craciun de la Brasov

Târgul de Crăciun de la Brașov în 2021 s-a deschis luni, 29 noiembrie, în Piața Sfatului, cu aprinderea Bradului de Crăciun, de 26 de metri, în vârsta de 53 de ani, și se va menține deschis până pe 9 ianuarie 2022 . La târgurile de Crăciun din Brașov nu se va ține cont de vaccinare. Accesul la căsuţele care vor fi instalate în Piaţa Sfatului şi în mai multe cartiere ale oraşului, cu ocazia Târgului de Crăciun, va fi liber. Accesul la târg se va face ca peste tot pe domeniul public, adică prin purtarea măștii şi păstrarea distanţei fizice dintre persoane.

Targul de Craciun din Bucuresti

Piata Universitatii

Târgul de Crăciun din București se va extinde în mai multe locații. În Piața Universității, publicul poate vizita Bucharest Christmas Market, unde este împodobit bradul de Crăciun, iar la ARCUB Gabroveni are loc Urban Christmas Market, un târg dedicat creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, bijuterii, viniluri, cărți, albume și produse alimentare artizanale. 

Începând cu data de 26 noiembrie, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.