Satele se afla la o altitudine de peste 1.000 de metri si sunt asezate intre masivele Pietrei Craiului si Bucegilor lucru care face ca o sumedenie de specii de plante si animale, printre care se numara: garofita Pietrei Craiului, ursul, lupul, vulpea si caprioara, sa poata fi mai usor de vazut decat in alte parti.

Aceasta zona se afla chiar in Parcul National Piatra Craiului fiind o zona protejata. Daca va doriti aer curat, liniste, poieni pline de flori, ciripit de pasari, zgomot lin de ape si miros de fan proaspat cosit, atunci aici le veti gasi pe toate!

 

Accesul pana la Pestera este permis de un drum asfaltat, la Magura este drum de tara, zona este dotata cu multe spatii de cazare fiind construite multe pensiuni iar ce am apreciat eu e simplitatea acestora incercand sa nu incarce peisajul cu arhitecturi nepotrivite in acest context.

Este un sat simplu, probabil cu 1-2 magazine, fara restaurante, fara magazine de suvenuri intrucat dinacestea se gasesc din belsig in zona Bran.
Si daca nu sunt restaurante unde mananca turistii? Ei bine ideea este sa ne bucuram de produsele locale, gazdele pensiunilor ofera in general bucate din proprie unitate, gatite cu ingrediente din gospodarie, fiind la munte faimoase sunt branzeturile si preparatele din carne in special afumate.

Ce se mai afla in zona Magura si Pestera?
•Pestera Liliecilor
•Trasee spre Cabana Curmatura, Refugiul Grind, Comuna Moeciu de Jos, ori spre Zarnesti