Plaja Mare din Călărași se află la doar o oră de mers de București, mai exact, 115 kilometri, și aproximativ o oră și jumătate de Constanța. Aceasta a fost amenajată special pentru turiști și este exact ca oricare altă plajă de pe litoral, diferența este că aici nu poți sta în cazări, ci doar în căsuțele de lemn. 

Turiștii care vor să ajungă pe Plaja Mare din Constanța se pot deplasa cu catamaranul care traversează de pe un braț pe altul în câteva minute. Prețul unui bilet este foarte mic, de doar zece lei pentru adulți și cinci lei pentru copii.

Plaja în sine nu este foarte mare. Ce am apreciat a fost faptul că e foarte ok amenajată și foarte, foarte curată. În plus, pe lângă șezlonguri, ai locuri amenajate unde te poți schimba, dușuri chiar pe plajă, toaletă. Pe lângă astea, ai un băruleț de un îți poți comanda de băut și ceva mâncare. Ce mancare au la restaurant ? Nu foarte variata din pacate. Aveau doar ceafa de porc, scaricica de porc, mici, piept de pui, hamsie, carnati la gratar, saramura de crap si cartofi prajiti. Daca stati mai mult de 2 zile o sa vi se ia de acelasi meniu. Dar oricum erau bine preparate mancarurile. Aveau si bauturi, cu cateva cocktailuri pe care le puteati savura pe plaja sau la masutele de la restaurant. 

Variante de cazare. Aveti 3 optiuni de cazare la Samskara:

  • 9 casute colorate, toate cu baie proprie;
  • 9 bungalow-uri, cu baie comuna.;
  • cazare la cort. 

Daca vreti sa evadati si sa va simtiti in siguranta, plaja Samskara din Calarasi este locul ideal. Noi nici nu stiam ca exista o plaja asa aproape de Bucuresti. Nici nu mai are rost sa bati drumul pana la mare. Ai aici toate conditiile si este si mult mai retras.