Muzeul “Horea şi Aurel Flutur”, cunoscut ca Muzeul La Fluturi, se află în satul Chişcău (comuna Pietroasa) din judeţul Bihor, la doar 300 de metri de Peştera Urşilor. Întemeiat de Aurel Flutur, senzaţionalul muzeu, găzduit de casa familiei Flutur, cuprinde peste 2000 de exponate, obiecte vechi de peste 30 de ani. 

Încă din anul 1980, pe când Aurel Flutur era taximetrist în oraşul Stei, a salvat un răboj agricol de la 1860, unic în Eruropa. Astfel, a început să colecţioneze piesele reuşind să salveze de la dispariţie o serie de obiecte de artă populară, vestigii istorice şi etnografice.

Impresionanta colecţie a muzeului cuprinde utilaje, piese de port popular, de ceramică, obiecte de uz gospodăresc, obiecte de olărit, picturi, timbre vechi şi unice sau monede de nepreţuit, toate, mostre ale evoluţiei umane, ale tehnologiei, culturii şi tradiţiei româneşti. Fiecare exponat are, pe lângă valoarea inestimabilă, şi o istorie proprie incitantă şi interesantă. 

Cea mai valoroasă piesă din colecţie este o locomobilă fabricată în Ungaria care datează din anul din 1910. Utilajul secular este o maşină de forţă, deplasabilă, pe roţi şi încă funcţională. Muzeul Etnografic La Fluturi rămâne unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Crişana, şi poate fi vizitat gratuit. AGERPRES (Documentare – Cerasela Bădiţă, editor: Horia Plugaru)