Cetatea Râșnov se află la o distanță de: 8 km de Poiana Brașov, 14 km de Brașov,  14 km de Bran,  122 km de Pitești,  140 km de Sibiu,  144 km de Onești,  156 km de București,  181 km de Târgu Mures 

Și autoritățile încearcă să revigoreze cetatea, care nu mai e locuită de mult, aducând figurație în costume de epocă sau organizând festivaluri și expoziții.
Cetatea Râşnov străjuiește străvechiul Oraș al Rozelor și este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate monumente din județul Brașov. Se numără printre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea.  În secolul al XVII-lea, interiorul cetăţii a fost organizat ca o mică aşezare cu locuinţe, şcoală, capelă și fântână, putând astfel asigura traiul cvasinormal al populaţiei pe termen lung.  

Este una din cele mai frumoase cetăți ale țării românești,și nu ai cum să nu observi această minunăție de pe șoseaua de la Brașov la Moeciu ,astfel categoric vei vrea sa te oprești din drum pentru a o vizita. Aceasta a fost aleasă de mai mulți regizori pentru filmări din cele mai diverse epoci, unul din cele mai importante filme turnate aici fiind Cold Mountain, filmul de Oscar cu Nicole Kidman. Astăzi fortăreața de la Râșnov e un obiectiv turistic extraordinar pentru turiști. În cetate s-a deschis o terasă și multe din clădiri sunt ocupate de magazine de suveniruri.